Dankzij Playmakers, een nieuw UEFA- en Disney-programma, kunnen meisjes uit heel Europa binnenkort de magische wereld van Disney ontdekken door hun eerste stappen te zetten in de voetbalwereld.  Geïnspireerd door de ‘Incredibles’ is dit het eerste grote pan-Europese grassroots voetbalprogramma voor meisjes dat dit jaar in zeven landen, waaronder België, wordt uitgerold.

Playmakers is een van de eerste belangrijke en beslissende projecten die voortkomen uit de UEFA Women’s Football Strategy: Time for Action, die de UEFA beschouwt als een sleutelelement om een welbepaald doel te bereiken ; de deelname van meisjes en vrouwen aan het voetbal verdubbelen tegen 2024. Deze strategie is ontwikkeld voor meisjes van vijf tot acht jaar die nog niet voetballen en zal een omgeving creëren waarin de verbeelding kan floreren wanneer een iconisch Disney-verhaal wordt verteld door middel van beweging en spel.

Films met een sterke vrouwelijke hoofdrol – te beginnen met Incredibles 2 – worden verdeeld in 10 vertoningen, waar de meisjes epische scènes naspelen en de rol opnemen van enkele van de meest geliefde personages aller tijden, waardoor ze gezond en sterk zijn, vriendinnen maken, zelfvertrouwen krijgen en nieuwe vaardigheden voor het voetbal en het dagelijks leven leren.

Onder begeleiding van onze meisjes-trainers starten we op vrijdag 6 maart met cinema: Incredibles 2. Zelf interesse of ken je meisjes die op zoek zijn naar een leuke nieuwe hobby maar de eerste stap wat moeilijk vinden? Dit project doet je op een leuke manier kennismaken met meisjesvoetbal. Neem zeker contact op met KFCP verantwoordelijke Dirk Tock