In dit programma, aangeboden door UEFA en Disney, kunnen meisjes uit heel Europa hun eerste stappen op het voetbalterrein zetten aan de hand van de magische wereld van de Disney verhalen.  Geïnspireerd door deze verhalen worden de trainingen voor meisjes van 5 tot 8 jaar aan de hand van een leuke en spannende storytelling gebracht. Het project is meteen het tweede grote pan-Europese grassroots voetbalprogramma voor meisjes die willen voetballen.

Het project UEFA Playmakers Disney is een zeer laagdrempelig ledenwervingsproject voor clubs om meisjes van 5 tot 8 jaar aan het voetballen te brengen. We willen hen betoveren met Disney en hun eerste basisvaardigheden van het voetbal. Maar de meisjes beleven vooral heel veel plezier en maken veel vriendinnetjes. Vriendschap is super belangrijk bij meisjesvoetbal.”, aldus Niki De Cock, Sporttechnisch coördinator ‘voetbal voor meisjes’ Voetbal Vlaanderen.

Playmakers is een van de eerste belangrijke en beslissende projecten die voortkomen uit de UEFA Women’s Football Strategy: Time for Action, die de UEFA beschouwt als een sleutelelement om een welbepaald doel te bereiken: de deelname van meisjes en vrouwen aan het voetbal verdubbelen tegen 2024. Deze strategie is ontwikkeld voor meisjes van vijf tot acht jaar die nog niet voetballen en zal een omgeving creëren waarin de verbeelding kan floreren wanneer een iconisch Disney-verhaal wordt verteld door middel van beweging en spel.

2021: FROZEN 2

Tijdens de tweede editie in 2021 wordt het iconisch Disney-verhaal “Frozen 2” verteld aan meisjes die nog niet voetballen door middel van beweging en spel.  De toekomstige voetbalsters gaan epische scènes naspelen en de rol opnemen van enkele van de meest geliefde personages aller tijden, waardoor ze gezond en sterk zijn, vriendinnen maken, zelfvertrouwen krijgen en nieuwe vaardigheden voor het voetbal en het dagelijks leven leren.

 Zelf interesse of ken je meisjes die op zoek zijn naar een leuke nieuwe hobby maar de eerste stap wat moeilijk vinden? Dit project doet je op een leuke manier kennismaken met meisjesvoetbal. Neem zeker contact op met KFCP verantwoordelijke Yuri Cosco of schrijf je rechtstreeks in op de website van
Sport Vlaanderen :  Link inschrijving